Show simple item record

dc.creatorFischer, André Luiz 
dc.creatorBertoia Da Silva, Natacha 
dc.date.accessioned2018-03-07T14:39:05Z
dc.date.available2018-03-07T14:39:05Z
dc.date.created2010-05-22
dc.date.issued2010
dc.identifierhttps://revistas.urosario.edu.co/index.php/empresa/article/view/928
dc.identifier.urihttp://repository.urosario.edu.co/handle/10336/16947
dc.descriptionEste artículo intenta mostrar la relación entre prácticas de calidad y el proceso de aprendizaje organizacional. Al revisar la literatura sobe programas de mejoramiento continuo encontramos que los teóricos consideran que el proceso de aprendizaje organizacional es una etapa avanzada en la cultura de calidad adoptada por las compañías.Para investigar esta alternativa, hemos combinado indicadores tomados de diversos autores clásicos quienes han escrito sobre aprendizaje organizacional. Implementando una metodología ampliada, aplicando estos indicadores a dos plantas de la compañía Nestle, las cuales han generado programas de mejoramiento continuo en los dos últimos años.
dc.description.abstractThis article intends to show the relationships between quality practices and the process of organizational learning. When we look at the literature about programs of continuous improvement we see that theoreticians consider that the process of organizational learning is a superior stage in the quality culture adopted by companies. To investigate this possibility, we put together a series of indicators taken from classic authors who have written about organizational learning. Adopting a multiple methodology, we applied these indicators to two plants belonging to the Nestlé food product company which have introduced continuous improvement programs over the last two years
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.relation.urihttps://revistas.urosario.edu.co/index.php/empresa/article/view/928/829
dc.rightsCopyright (c) 2014 Revista Universidad & Empresa
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0
dc.sourceUniversidad & Empresa" Journal; Vol. 8, Núm. 10 (2006); 49-72
dc.sourceUniversidad & Empresa; Vol. 8, Núm. 10 (2006); 49-72
dc.source2145-4558
dc.source0124-4639
dc.subjectAprendizaje organizacional
dc.subjectcalidad total
dc.subjectrecursos humanos
dc.titleContinuous improvement programs as processes for organizational learning: A case study of a company in the food products industry.
dc.typearticle
dc.publisherUniversidad del Rosario
dc.subject.keywordOrganizational Learning
dc.subject.keywordTotal Quality and Human Resources.
dc.rights.accesRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.type.spaArtículo
dc.rights.accesoAbierto (Texto completo)
dc.type.hasVersioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Copyright (c) 2014 Revista Universidad & Empresa
Except where otherwise noted, this item's license is described as Copyright (c) 2014 Revista Universidad & Empresa